Vad handlar boken om?

– Vad handlar boken om?

Frågan har dykt upp vid flera tillfällen och varje gång har jag blivit en smula fundersam. Min ena fundering handlar om att jag överväger vad och hur mycket jag ska berätta. Å ena sidan vill jag lämna det öppet för läsaren att tolka och dra slutsatser utifrån egna referensramar. Å andra sidan vill jag vara tillmötesgående och besvara frågan utan att avslöja för mycket.

Boken handlar om livet, om att stanna upp i vardagen och reflektera kring det där lilla som i själva verket betyder mest av allt. Boken handlar om konst, om den kraft som finns i konsten och om att våga sätta ner foten och gå dit man vill. Boken handlar om att se möjligheter och uppmärksamma sin egen roll. Den handlar om kärlek, hopp och inspiration. Den innehåller referenser till vår samtid och historia. Det är framförallt en energigivande och glad bok, och med glädje följer självklart en ton av allvarsamhet. Jag skrev boken under min sommarsemester och kanske är det just därför det finns en tydlig ton av sommar som löper som en röd tråd genom bokens innehåll, därav namnet,

Våra andetag andas haikusommar Christina Karlsson ©

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *