Christina Karlsson

Jag är övertygad om att konst, estetik och vackra ordkombinationer får människor att utvecklas och må bra. Det är just denna övertygelse som gör att jag väljer att leva min dröm i konstens tecken. Jag har alltid tyckt om att måla, fotografera och skriva. Hösten 2018 debuterade jag med min första diktsamling, Våra andetag andas haikusommar. Jag skriver dikter att inspireras och må bra av. Kommunikativa dikter som med sina referenser kan kopplas direkt till den tid vi lever. Dikter som belyser allvaret, möjligheterna och de där små ljusglimtarna som förgyller dagen. Dikter att tolka, fundera och kommunicera kring.

Jag är ideellt engagerad i konstlivet i Svedala via mitt styrelsearbete i Galleri KVIS (Konstens Vänner i Svedala). Förutom denna hemsida som ni besöker just nu så driver jag en blogg. Jag är även V. ordförande i Litteraturrundan och medlem i Svenska Haiku Sällskapet.

Till vardags arbetar jag som bild- och svensklärare, dels därför att jag brinner för mina ämnen men också dels därför att jag finner det meningsfyllt att arbeta med ungdomar eftersom de är Sveriges framtid. Jag är legitimerad lärare med en masterutbildning som grund.

Lever min dröm i konstens tecken

Christina Karlsson