Skimmer, en antologi av Svenska Haikusällskapet 2022

Skimmer, är en antologi utgiven av Svenska Haikusällskapet. Boksläppet ägde rum i samband med International arts festival – Tranås at the Fringe den 8 juli 2022.

Jag är en av de 38 haikupoeter som representeras med vardera tre haikudikter. Varje poet fått en av sina dikter tolkade av haigakonstnären Ion Codrescu som även illustrerat bokens omslag. Antologin innehåller 114 haikudikter och 38 haigamålningar. Haigatolkningarna gör att det blir en vacker bok där varannan sida består av dikter och varannan sida en haigamålning.

I samband med boksläppet arrangerades en vernissage på Piratenhuset, där originalen till haigamålningarna samlats för att visas upp i en konstutställning. Haigakonstnären Ion Codrescu som hade rest hela vägen från Rumänien till Tranås för att delta i festligheterna, berättade om sina reflektioner och sin arbetsprocess med att skapa unika haigas till våra haikudikter. De av oss poeter som hade möjlighet att närvara vid vernissagen läste upp våra dikter.

Några timmar senare samma dag fortsatte festligheterna med en festivalbankett på Babar och där var kvällen fylld av framträdanden med poesiläsning och i samband med Svenska Haikusällskapets läsning så var jag en av de poeter som representerades på scenen. Vilken festival!

Antologin finns bla att köpa på Bokus, och Svenska Haikusällskapet.

Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *