Kreativa läsare tolkar

 

I diktsamlingen Våra andetag andas haikusommar är varannan boksida blank. Ett av skälen till varför jag lämnat varannan boksida blank är att jag vill låta läsaren göra sin egen tolkning av mina dikter genom att teckna en egen bild eller skriva några egna ord på den blanka sidan.

Kalligrafibilden på fotot i detta inlägg är målad/skriven av konstnären och kalligrafen Eva Pedersen. Hon hade sett dikten i ett av mina Instagraminlägg inför bokreleasen och som releasegåva fick jag den första läsartolkningen av henne som ett lyckönskningskort. Jag tycker om kontrasten mellan den svarta bakgrunden och de guldfärgade bokstäverna. Jag tycker att de mjuka, lite sirligt rundade bokstäverna ser poetiska och vackra ut. Jag tycker också om att guldramen på något vis lyfter och ramar in dikten och dess betydelse.

Tack Eva Pedersen,  för att du delade med dig av din tolkning <3

Christina Karlsson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *